Kliekjesdag bestaat al sinds mensenheugenis. Van origine in het leven geroepen door mensen die weinig verdienden en het niet in hun hoofd haalden eten weg te gooien. Een goede zet. Zouden we weer moeten doen. Zeker als u bedenkt dat één derde van ons voedsel in de klikobak verdwijnt. Schrikbarend veel. Maak duurzaam leven weer tot gemeengoed en voer eens een kliekjesdag in.
Voedselverspilling reduceren. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een betere wereld. De gevolgen voor het milieu zijn namelijk groot. Wereldwijd gooien we 1,3 miljard ton aan eten weg. Volgens berekeningen van de Europese Commissie zorgen etensresten in de EU voor 170 megaton co2. De hoeveelheid kooldioxidevorming is wereldwijd nog velen malen groter.
Bereken hier zelf de prijs
Verminder uw foodprint
Koop minder, eet minder. Een simpele oplossing om voedselverspilling te reduceren, is boodschappen doen wanneer u geen honger heeft. Ook kunt u bij het eetmoment kleinere porties opscheppen. Zo voorkomt u dat er onnodig eten wordt weggegooid of dat er eten te lang in de keukenkasten liggen.
Maak een afspraak voor de inmeetservice
Schaf een energiezuinige koelkast aan
Het voedselverspillingsprobleem aanpakken is hoognodig. Stap één is het aanschaffen van een koelkast met een zuinige energieklasse. U denkt misschien dat een koelkast met een A+-label zuinig is, maar in werkelijkheid is deze energieklasse de minst energiezuinige klasse die er bestaat. Tegenwoordig koopt u elektrische apparaten met een A+++ label.
U doet er goed aan om een energiezuinige koelkast te kopen zodat u uw kliekjes op de juiste temperatuur kunt bewaren. Zorg ervoor dat u aangemaakt voedsel in de koelkast niet langer dan twee dagen bewaard. Na deze tijd doet u er het beste aan het kliekje weg te gooien. De kans dat uw eten schadelijke bacteriën bevat wordt groter naarmate u aangemaakt voedsel langer bewaard. Kies er liever voor om restjes in handige bakjes in de vriezer te bewaren. U kunt de kliekjes dan tot drie maanden laten nuttigen.
Offerte aanvragen